Журналістці “Голосу Америки” зламали пальці та травмували голову під час протестів у Каліфорнії

Дата: 03 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Журналістка Христина Шевченко отримала перелом двох пальців на нозі та легку травму голови під час висвітлення протестів проти поліцейського насильства в Каліфорнії. 

Про це журналістка повідомила у фейсбуку. 

 

Інцидент, під час якого Шевченко дістала травми, стався в Санта-Моніці (штат Каліфорнія), де вона знімала відео, як група людей увірвалась в один з магазинів.

“Десь 10 хвилин ніхто не чіпав, а потім момент – і в очах потемніло від удару кулаком у тім’я. Я вирубилася на кілька секунд і впала. Штатив з камерою також впали мені на стопу. Я почала кричати, що я преса, і мені вдалося стати на одну ногу. Далі почала, підстрибуючи, іти до машини, одна жінка мені допомогла. Поліції не було”, – розповіла журналістка. 

Водночас Шевченко звинуватила в нападі “афроамериканського хлопчину”, який нібито хотів її пограбувати.

Після публікації допису та поширенні інформації з нього в медіа Шевченко з невідомих причин видалила публікацію.

Нагадаємо, що масові протести в США спалахнули 25 травня, коли 46-річний житель Міннесоти Джордж Флойд загинув під час затримання поліцією. Як видно на записах, один з поліцейських понад п’ять хвилин тиснув на шию чоловіка, поки той благав правоохоронця зупинитися та казав, що йому немає чим дихати. 

Поліцейських, які брали участь у затриманні Флойда, спочатку відсторонили від роботи, потім звільнили, а одного заарештували за звинуваченням у вбивстві. Наразі розслідування обставин смерті чоловіка проводять департамент юстиції США і ФБР.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter