Журналістам Bihus.Info арештували рахунки через позов розвідника Семочка

Дата: 13 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Ведучому програми “Bihus.Info” Денису Бігусу та журналістці Лесі Івановій арештували рахунки за позовом ексзамголови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Про це повідомили “Наші гроші”.

У 2018 році в ефірі програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” вийшло розслідування про Сергія Семочка. Тоді журналісти знайшли обґрунтовані підстави вважати, що в родичів розвідника, зокрема його дружини, пасинка, падчерки й зятя, є російські паспорти, видані на території окупованого Криму. Також у них виявили низку елітних об’єктів нерухомості під Києвом.  

У розслідуванні також ішлося про тиск СБУ на фармбізнес та втручання економічної контррозвідки Служби безпеки України, якою до розвідки керував Семочко, у держзакупівлі діалізних препаратів, що, за словами постачальників ліків, призвело до зупинення постачання і близько 200 смертей пацієнтів.

За позовом Семочка проти розслідувачів справу розглядали близько року.

“Прямо на суді журналісти продемонстрували, як перевірити наявність паспортів у родичів Семочка в офіційному реєстрі РФ. Однак влітку суддя звільнився, і справу передали іншому – Юрію Мазуру. Той замість слухати справу спочатку за одне засідання ухвалив рішення задовольнити вимоги Семочка: визнав недостовірною та зобов’язав спростувати низку цитат із сюжету та окремого ефіру після нього”, – розповідають журналісти.

Під час суду Семочко заявив, що не вважає дружину, пасинка, падчерку та зятя, про яких ішлося в розслідуванні, своїми родичами. Згодом, не дочекавшись апеляції, приватний виконавець на основі листа із суду арештував рахунки Бігуса та Іванової. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter