Журналіста Владислава Єсипенка “суд” у Криму залишив до 18 березня у СІЗО

Дата: 14 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Верховний суд Криму, підконтрольний Росії, залишив позаштатного журналіста “Крим.Реалії” Владислава Єсипенка у СІЗО до 18 березня 2021 року.

Про це повідомляє “Радіо Свобода” із посиланням на дружину Єсипенка Катерину.

Владислав Єсипенко. Джерело: “Радіо Свобода”

Незаконна “суддя” Алла Овчинникова відхилила апеляційну скаргу захисту на рішення російського “Сімферопольського районного суду” від 13 грудня 2021 року. Тоді “суддя” Длявер Берберов продовжив арешт Єсипенка на три місяці. 

Раніше, цей самий “суддя” відмовив у задоволенні клопотання захисту про витребування первинних оперативних документів, що стали підставою для проведення оперативно-розшукової діяльності про Владислава Єсипенка.

21 грудня 2021 року засідання у кримінальній справі проти Єсипенка було перенесено на місяць.

Нагадаємо, 10 березня 2021 року в Сімферополі ФСБ затримала громадянина України Владислава Єсипенка. За попередньою інформацією, чоловіка арештували у зв’язку з його політичними поглядами після відвідування акції з нагоди дня народження Тараса Шевченка, яка відбулась у місті 9 березня 2021 року.

Російська спецслужба інкримінує українцю порушення ч. 1. ст. 223.1 Кримінального кодексу РФ, (“незаконне виготовлення, перероблення або ремонт вогнепальної зброї, її основних частин…”). 16 березня ФСБ РФ заявила, що Єсипенко нібито вів “розвідувально-підривну діяльність в інтересах українських спецслужб”, а саме “здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей” у Криму.

Начальник Управління взаємодії зі ЗМІ та громадськістю СБУ Артем Дехтяренко в коментарі виданню ZMINA заперечив, що журналіст співпрацював зі Службою безпеки України. Водночас він наголосив, що органи влади РФ та окупаційна адміністрація відповідальні за порушення норм міжнародного права, політичні переслідування та незаконні затримання українців, зокрема на території Автономної Республіки Крим.

Раніше повідомлялося, що експертиза не знайшла відбитків пальців арештованого журналіста на “вилученій” у нього гранаті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter