Журналіст Семена дякує колегам за виставку його робіт у Києві

Дата: 19 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Переслідуваний російською владою кримський журналіст Микола Семена подякував українським колегам за підтримку і організацію виставки його фоторобіт у Києві, яку відкрили минулого тижня.

“Звичайно, вона важлива. По-перше, я вже скучив за професійною діяльністю. Фотографування було важливою частиною моєї професійної діяльності. Я любив робити змістовні фоторепортажі. Зараз це все складніше. З іншого боку, дуже приємно, що Спілка журналістів і рідні редакції в Києві, у яких я працював – газета “День”, Крим.Реалії – підтримують мене. І це додає мені сил. І я думаю, що всі проблеми скоро будуть позаду. І ми знову працюватимемо”, – сказав Микола Семена в коментарі Крим.Реалії.

Він також висловив надію, що в майбутньому вдасться організувати більш повну виставку його фотографій.

“Хотілося б, звичайно, зробити повноцінну виставку, проте поки це неможливо. Тому що і матеріалу замало, і зараз є певні складнощі з тим, щоб фотографувати в Криму. Але я думаю, що настане час для повноцінної виставки колись в майбутньому”, – додав журналіст.

Як відомо, виставку фоторобіт кримського журналіста Миколи Семени з назвою “Абсолютно вилучено” відкрили в Києві 15 грудня. На стінах Кримського будинку розмістили 11 фотографій – це маленька частина з архіву, який Семена збирав понад 20 років своєї журналістської діяльності. 900 гігабайтів інформації з його особистого комп’ютера вилучили представники російських спецслужб під час обшуку в квартирі журналіста в Криму.

Нагадаємо, навесні в Криму пройшли масові обшуки, в тому числі, у незалежних журналістів, яких підозрювали у співпраці з Крим.Реалії. Відносно автора Радіо Свобода Миколи Семени порушили кримінальну справу за підозрою в закликах до порушення територіальної цілісності Російської Федерації. Російське слідство заборонило йому залишати півострів.

23 серпня захист Миколи Семени закликав ФСБ випустити його з Криму на лікування. 

До цього відпустити Миколу Семену на лікування до Києва у російської влади вимагали Міжнародна і Європейська Федерація журналістів, а також офіс Представника ОБСЄ з питань свободи слова.

Кримське управління ФСБ Росії відмовило в задоволенні клопотання захисту кримського журналіста Миколи Семени про виїзд його на лікування до Києва. 

28 листопада Семена через заборону на виїзд з півострова не зміг власноруч отримати у Брюсселі європейську премію у сфері свободи слова ім. Павла Шеремета.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter