Журналіст і волонтер Віталій Дейнега став заступником міністра оборони України

Дата: 21 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Журналіст і волонтер, засновник фонду допомоги українській армії Віталій Дейнега став заступником міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Віталій Дейнега. Джерело: nachasi.com

Екснардепа Андрія Шевченка призначили заступником міністра оборони з питань європейської інтеграції.

Про те, що міністр оборони Олексій Резніков запросив на посади своїх заступників Віталія Дейнегу, генерал-лейтенанта Олександра Павлюка та екснардепа Андрія Шевченка, стало відомо 14 лютого.

Дейнегу Резніков запропонував на посаду “заступника по цифрі”. На переконання урядовця, сектор цифрового розвитку є одним з напрямів, де Україна здатна на прорив і може створювати нові стандарти для світу.

На посаду першого заступника міністра оборони очільник Міноборони подав кандидатуру Героя України, генерал-лейтенанта Олександра Павлюка, заступника міністра з питань європейської інтеграції – медійника Андрія Шевченка, який одночасно має успішний досвід роботи в парламенті, а також на посаді посла України в Канаді.

13 лютого 2023 року Дейнега підтвердив у фейсбуці, що попередньо погодився на роботу в міністерстві. За його словами, він не планує залишатися на цій посаді більш ніж два роки.

Віталій Дейнега 2014 року створив фонд “Повернись живим” для допомоги українським захисникам на фронті й очолював його до 2020 року.

Був ведучим власного відеоблогу на 24 каналі.

25 лютого 2022 року ініціював створення медіапроєкту “Український свідок”. Його мета – документування подій війни й поширення створених фото- і відеоматеріалів в Україні та за кордоном.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter