Заступником міністра оборони з цифрової трансформації може стати журналіст і волонтер Віталій Дейнега

Дата: 14 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Міністр оборони Олексій Резніков запросив на посади своїх заступників волонтера та журналіста Віталія Дейнегу, генерал-лейтенанта Олександра Павлюка та екснардепа Андрія Шевченка.

Про це очільник Міноборони повідомив на своїй сторінці у фейсбуку 14 лютого – у день чергової зустрічі у форматі “Рамштайн” і Зустрічі у форматі "Рамштайн" – серія дипломатичних зустрічей міністрів оборони кількох десятків країн світу, що відбуваються з метою синхронізації та прискорення надання військової зброї Україні для протистояння російському повномасштабному вторгненню та обговорення питань підтримки України після закінчення війни. Отримали назву за місцем проведення першої – на базі Повітряних сил США "Рамштайн" у німецькому місті Рамштайн-Мізенбах, що у федеральній землі Рейнланд-Пфальц. Згодом відбувалися в різних форматах, наприклад онлайн, та в різних місцях, але отримували неофіційні назви "Рамштайн-2", "Рамштайн-3" тощо..

Віталій Дейнега. Джерело: фейсбук-сторінка журналіста

“Ми пройшли рік в умовах повномасштабної російської агресії. Накопичено важливий досвід, що дає підказки, як посилити міністерство. Я запросив до команди нових людей”, – написав міністр.

Він уточнив, що, відповідно до процедури, кандидатів на посади подав на погодження президенту України, після цього має відбутися їхнє затвердження урядом.

Дейнега запропонований Резніковим на посаду “заступника по цифрі”. На переконання урядовця, сектор цифрового розвитку є одним з напрямів, де Україна здатна на прорив і може створювати нові стандарти для світу.

“Потрібен свіжий погляд, широкий кругозір та здатність інтегрувати можливості держави, бізнесу та громадського сектору. Запросив на посаду заступника міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації відомого волонтера з бекграундом у сфері ІТ, а останнім часом журналіста-документаліста Віталія Дейнегу”, — сказав Резніков.

На посаду першого заступника міністра оборони подано кандидатуру Героя України, генерал-лейтенанта Олександра Павлюка, на посаду заступника міністра з питань європейської інтеграції – медійника Андрія Шевченка, який одночасно має успішний досвід роботи в парламенті, а також на посаді посла України в Канаді.

Олександр Павлюк (ліворуч), Андрій Шевченко

Резніков повідомив, що чинні на момент публікації інформації про кадрові зміни в Міноборони перший заступник міністра оборони генерал-полковник Іван Руснак та заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку Олег Гайдук мають залишитися в команді міністерства і будуть залучені до роботи як радники міністра.

За словами урядовця, “це не останні кроки з перезавантаження Міноборони”. Він анонсував додаткові зміни в команді, про які повідомить за кілька днів.

Віталій Дейнега 2014 року створив фонд “Повернись живим” для допомоги українським захисникам на фронті й очолював його до 2020 року.

Був ведучим власного відеоблогу на 24 каналі.

25 лютого 2022 року ініціював створення медіапроєкту “Український свідок”. Його мета – документування подій війни й поширення створених фото- і відеоматеріалів в Україні та за кордоном.

13 лютого 2023 року Дейнега підтвердив у фейсбуці, що попередньо погодився на роботу в міністерстві. За його словами, він не планує залишатися на цій посаді більш ніж два роки.

“Дуже старатимуся піти раніше, але лишивши після себе добрий і функціонуючий без мене організм. Організм, який працює виключно в національних інтересах і за який не соромно”, — написав журналіст.

Він уточнив, що отримав цю пропозицію ще до корупційного скандалу в міністерстві щодо закупівлі продуктів харчування для Збройних сил. За його словами, ситуація лише прискорила його призначення і жодних чином ці дві новини не пов’язані.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter