Журналіст Едуард Андрющенко отримав компенсацію від Daily Mail за порушені авторські права

Дата: 18 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Журналіст-фрілансер Едуард Андрющенко отримав компенсацію від британського видання Daily Mail за порушені авторські права.

Про це він розповів на своїй сторінці у фейсбуку.

Ліліана Гасинська та фото її кримінальної справи. Джерело: Едуард Андрющенко для видання “Ґрати”

Чоловік випадково виявив, що газета рерайтнула його статтю для видання “Ґрати” про втікачку з СРСР Ліліану Гасинську. Посилання на автора тексту та світлин, зокрема фото документів з архіву СБУ, були відсутні.

Журналіст скористався сервісом Pixsy, який бере на себе всю комунікацію з порушником авторських прав, а натомість отримує частину компенсації.

Скриншот Daily Mail. Джерело: фейсбук Едуарда Андрющенка

Андрющенко розповів, що витратив близько години на реєстрацію та заповнення форми з посиланнями на фото в обох публікаціях. Жодних додаткових доказів того, що це саме його фото, від нього не вимагали.

“Уже забув про це, як приходить сповіщення: ваш кейс успішний, тримайте гроші. Кошти невеликі (“чистими” вийшло $115, але буває в кілька разів більше – не знаю, від чого залежить, може від професійного рівня знімків), але зайвими не будуть та підуть на Збройні сили”, – написав журналіст.

За його словами, між публікацією статті в Daily Mail та поданням заяви на компенсацію минув рік, тобто сервіс розглядає навіть такі давні порушення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter