Журі Національного конкурсу спеціальних репортажів і розслідувань-2022 оголосило переможців

Дата: 28 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Media Development Foundation 27 жовтня оголосив переможців Національного конкурсу спеціальних репортажів і розслідувань.

Церемонія нагородження цього року відбулася у “золотому вагоні” Віктора Медведчука, повідомила журналістка і медіаменеджерка Світлана Остапа.

Скриншот з відео “Суспільного”

Переможцем стало розслідування “Суспільного” “Буча 22” — про російських військових, які розстріляли сім’ю в Бучі. Авторка матеріалу — Інна Білецька, співавтори Алла Садовник, Олександр Стратонов, Владислав Васильченко, Світлана Коваль.

Джерело: фейсбук-сторінка Світлани Остапи
Джерело: фейсбук-сторінка Світлани Остапи

Спеціальну відзнаку конкурсу отримав репортаж Reporters “Паша і дідо. Історія однієї рятувальної спецоперації” авторства  Ольги Омельянчук.

Нагадаємо, що цього року журі конкурсу обирало переможців серед 14 кращих робіт з понад 100 матеріалів.

Прийом робіт на конкурс журналістських розслідувань-2022 Media Development Foundation почала 16 лютого. Церемонія нагородження мала відбутися 4 червня, але її перенесли через повномасштабну агресію Росії.

Минулого року головну нагороду в конкурсі отримала програма “Схеми: корупція в деталях” (спільний проєкт «Радіо Свобода» та телеканалу «UA:Перший») за розслідування “Американська мрія” Віктора Медведчука. Як проросійський політик-бізнесмен під санкціями освоює ринок нафтопродуктів у США”. Його автори — Максим Савчук, Любомира Ремажевська, Олександр Чорновалов.

Національний конкурс журналістських розслідувань та спеціальних репортажів запроваджений у 2014 році ініціативою YanukovychLeaks та Media Development Foundation, газетою Kyiv Post за підтримки SCOOP та за участю інтернет-видання “Українська правда”.

Раніше ZMINA розповідала про те, хто став переможцем цьогорічного журналістського конкурсу “Честь професії”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter