Житло на підконтрольних територіях Донбасу ремонтують волонтери і місцеві жителі

Дата: 12 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

У населених пунктах Донецької області зруйноване житло відновлювали самі мешканці або волонтери.

Як повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини, про це зазначила експертка Харківської правозахисної групи (ХПГ) Людмила Клочко під час 11-го україно-німецького форуму “Права людини в умовах воєнного конфлікту та реформ в секторі юстиції”. 

За її словами, метою останньої місії ХПГ на сході України було вивчення ситуації з освітою в Донецькій області. 1 вересня діти там пішли до школи, але часто будівлі навчальних закладів терміново потребують ремонту.

Після першого дощу ці школи мають бути закриті. Тому я сьогодні прошу вас звернутися до українського уряду, парламенту з тим, щоб на це звернули особливу увагу. Це школи в Миронівському, Авдіївці, Первомайському, Красногорівці, Мар’їнці, Сартані. Вони всі з дірявими дахами, і все просто потече на дітей. Хотілося б, щоб про це ми теж пам’ятали. Від ставлення нашої української влади до того, що вона має робити на підконтрольній їй території, залежить ставлення до України як до держави тих людей, які там живуть“, – зазначила експертка.

Також Людмила Клочко розповіла, що неодноразово зверталася до різних інстанцій з приводу компенсацій тим, чиї будинки було зруйновано під час збройного конфлікту. За її словами, минулого року, наприклад, у Миколаївці або Слов’янську найбільші пошкодження житла було усуненено або самими мешканцями, або волонтерами, але не державою.

Буквально тиждень тому ми повернулися з Миколаївки, де зруйновані будинки стоять у такому стані з минулого року, коли ще не вміли влучно стріляти і потрапляли у житлові будинки. Мало того – при їхньому ремонті порушуються конструкції, і люди, що там мешкають, лишаються просто неба, бо їх ніхто не відселив“, – розповіла Людмила Клочко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter