Жінки в колонії в Чернігові можуть “потонути” в нечистотах через мізерне держфінансування

Дата: 16 Березня 2020
A+ A- Підписатися

У Чернігівській виправній колонії для жінок через мізерне державне фінансування виникла критична ситуація з відведенням стічних вод через несправність каналізаційно-насосної станції. 

Про це розповіли в Українському інституті прав людини. 

Чи «потоне» Чернігівська виправна колонія для жінок у нечистотах? У межах співпраці із народними депутатами України за…

Опубліковано Український інститут з прав людини Понеділок, 16 березня 2020 р.

На початку березня монітори відвідали установу з повторним візитом. Керівництво колонії, як розповіли активісти, сприяло проведенню перевірки, надавало учасникам візиту необхідні роз’яснення та можливість вивчити службову документацію. 

Виявилося, що через критичну ситуацію з водовідведенням адміністрація установи змушена подавати воду лише протягом декількох годин на добу, оскільки без таких радикальних заходів колонія ризикує “потонути” в нечистотах. Більшість проблем, які стосуються матеріально-побутового забезпечення, як розповіли правозахисники, не розв’язують через відсутність необхідних фінансових ресурсів. Так, поточного року установа отримала фінансування на оплату послуг (крім комунальних), а також придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю на рівні менш ніж 1% наявних потреб.

“При цьому на сьогодні заборгованість перед постачальниками, зокрема і комунальних послуг, становить близько 200 тис. гривень. Як вдалося з’ясувати під час моніторингових візитів, наприкінці минулого року пенітенціарним установам було виділено кошти на такі потреби. Однак через те, що вони надходили за декілька днів до завершення року, керівники установ не встигали їх освоїти відповідно до наявних потреб”, – зазначили монітори.

Окрім проблем з водовідведенням у колонії також спостерігаються перебої з постачанням риби та м’яса для харчування засуджених жінок:

“Риба в установі закінчилася на початку січня, а м’ясо – наприкінці січня 2020 року. Причини таких затримок наразі залишаються невідомими. У зв’язку з відсутністю риби та м’яса вони заміняються рибо-рослинними та м’ясо-рослинними консервами (каша перлова з яловичиною), термін придатності яких завершується поточного року”.

Водночас правозахисники наголошують, що з моменту проведення попереднього візиту в установі там зробили ремонт дільниці карантину, діагностики і розподілу, незважаючи на мізерне фінансування. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter