Жінку зі США умовно засудили до довічного через убивство її сина співмешканцем

Дата: 22 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

В американському штаті Оклахома жінку засудили до довічного ув’язнення умовно та 16 місяців в’язниці через убивство її сина співмешканцем. 

Про це повідомляє BBC.

Фото: Norman Transcript

За пів року до смерті Райдера 29-річна Ребека Хоуг познайомилась у мережі з чоловіком на ім’я Крістофер Трент. Дівчина пригадує, що була обережна, однак він не видався їй підозрілим і вона познайомила його із сином.

Незабаром вони стали жити разом, і чоловік казав, що хоче допомогти їй виховати хлопчика. Крістофер, за словами Ребеки, навіть зробив татуювання їхніх імен на грудях.

“Я думала, що він дуже любить мого сина”, – каже вона. 

1 січня 2020-го Хоуг повернулась із 12-годинної зміни в казино додому. Жінка пригадує, що побачила, як її син та бойфренд сплять, а тому лягла поряд з ними. Коли Ребека прокинулася, то знайшла дворічного Райдера мертвим. Медичні експерти встановили, що причиною смерті хлопчика стала травма, завдана тупим предметом, а в гіпсокартоні в стіні будинку криміналісти знайшли пасма волосся дитини. 

Невдовзі поліція знайшла й самого Трента: його тіло виявили в горах Вічіта, а на дереві поблизу знайшли вирізані слова: “Ребекка не винна”. Прокурор засвідчив, що саме Трент убив Райдера, однак Ребеку також звинуватили в убивстві першого ступеня. 

В Оклахомі, як і в багатьох штатах США, діє так званий закон про “нездатність захистити”, завдяки якому карають батьків, що не врятували своїх дітей від жорстокого поводження. Зазвичай покарання отримують жінки, а тому експерти переконують, що на практиці подібні закони просто криміналізують жертв домашнього насильства, які бояться піти від кривдників, що маніпулюють ними.

Фото: SUBMITTED

Ребекка розповідала, що не знала про те, що Крістофер міг знущатися з її сина. Жінка каже, що помічала деякі подряпини та синці на тілі дитини, однак співмешканець переконував її, що хлопчики часто отримують такі травми та відкидав звинувачення в насильстві.

Дівчина шукала в мережі інформацію про ознаки того, що дитина може зазнавати насильства, але обвинувачення заявило, що історія пошукових запитів доводить, що вона знала про знущання, але пробачала. Хоуг пояснювала поліції, що шукала в інтернеті цю інформацію, бо “приваблює таких чоловіків”.

Історія Ребеки не єдина в США. Розслідування видання Buzzfeed у 2014 році виявило щонайменше 28 випадків в 11 штатах, коли матерів засудили до 10 та більше років ув’язнення фактично за те, що “дозволили вбити своїх дітей”. 

У 2006 році 19-річна жінка з Оклахоми Тондалао Голл визнала себе винною в тому, що не змогла захистити дитину. Її хлопець, який часто бив її та погрожував, зламав ребра її малолітній дочці та поранив інших її дітей.

Він отримав 10 років умовного покарання та два роки позбавлення волі. Її засудили до 15 років за ґратами, перш ніж резонанс і увага ЗМІ переконали комісію з умовно-дострокового звільнення змінити її 30-річний термін ув’язнення. На момент звільнення її троє дітей уже виросли.

За даними журналістів, під час восьмиденного судового розгляду справи Ребеки прокурори неодноразово демонстрували натуралістичні зображення мертвого тіла її сина, покритого синцями, включно з фото його побитих геніталій, які показували протягом 10 хвилин під час завершальних промов. Присяжним знадобилося менш як дві години, щоб ухвалити вирок.

У розмові з медіа з-за ґрат жінка розповіла, що продовжує прокручувати ці жорстокі зображення у своїй голові знову і знову:

“Те, що вони сказали під час суду, мене переслідує… Я не знаю, чому це сталося з нами. Я постійно про це питаю”.
 
З огляду на вже відбутий строк Ребека має провести за ґратами 13 місяців.
 
Нагадаємо, що торік на киянку склали протокол за невиконання батьківських обов’язків, бо вона залишила сина з батьком удома, а хлопчик утік. Користувачі соцмереж, обурені цією історією, та експерти сходилися на думці, що ситуація з притягненням до відповідальності матері хлопчика видається щонайменше дивною. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter