Жадан зі своїм гуртом виступатимуть заради підтримки політв’язня Кольченка

Дата: 11 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Український поет, письменник і перекладач Сергій Жадан і музиканти групи “Жадан і Собаки” приєдналися до ініційованої Комітетом солідарності акції “Подаруй Саші зустріч із мамою”, покликаної допомогти матері політв’язня відвідати сина в російській колонії.

Про це повідомляє офіційна сторінка Сергія Жадана в Фейсбуці.

“Ми вирішили приєднатися до ініціативи Свободу “кримським заручникам” – Сенцову й Кольченку, що займається акціями підтримки “кримських заручників”, і, крім іншого, підтримати громадянина України, кримського антифашиста Сашу Кольченка”, – написав Сергій Жадан.

За його словами, концерти групи “Жадан і Собаки” стануть частиною акції “Подаруй Саші зустріч із мамою”, метою якої є допомогти матері політв’язня відвідати його.

“На концертах ми збиратимемо кошти, але, крім цього, всі, хто прийде на концерт, зможуть підписати листівку для Саші – підтримка моральна в цій ситуації не менш важлива, ніж підтримка матеріальна. Ви теж зможете приєднатись і підтримати Сашу Кольченка в своєму місті”, – написав Жадан.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд Росії засудив Олега Сенцова, українського кінорежисера з Сімферополя, до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за звинуваченням у причетності до тероризму. Спільником Сенцова російські слідчі назвали кримського активіста Олександра Кольченка, якого засудили до 10 років колонії суворого режиму.

Олександр Кольченко, як і Олег Сенцов, своєї провини не визнають. Правозахисні організації вважають звинувачення необґрунтованими й політично мотивованими.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter