Зґвалтування в Кагарлику: поліція пообіцяла надати охорону потерпілій

Дата: 25 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Поліція готова надати цілодобову охорону для потерпілої від зґвалтування в поліцейському відділку в Кагарлику.

Про це повідомили в поліції Київщини. 

Відділення поліції в Кагарлику

Нині, як розповіли правоохоронці, за заявою жінки охорона надається за її потреби та на час судових засідань. Окрім того, у будинку потерпілої встановлено тривожну кнопку для негайного виклику поліцейських. 

“У власноруч написаній заяві потерпіла вказала на необхідність забезпечення їй заходів безпеки “при потребі та під час судових засідань”. Тож для негайного виклику поліцейських жінка може скористатися тривожною кнопкою (спеціальним засобом сповіщення про небезпеку), яка встановлена в неї вдома. Разом із тим поліція Київщини готова забезпечити потерпілій цілодобову охорону”, – йдеться в повідомленні. 

Також у поліції розповіли, що наказ про надання охорони потерпілій підписав очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов 17 червня. Однак відомо, що 22 червня адвокатка потерпілої Злата Симоненко розповідала, що охорони в її підзахисної досі немає. 

Нещодавно слідство змінило кваліфікацію злочину, і тепер поліцейських Сергія Сулиму та Миколу Кузіва підозрюють у зґвалтуванні групою осіб та в катуванні за попередньою змовою групою осіб.

Як відомо, в ніч із 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений Кагарлицького відділу поліції у своєму службовому кабінеті стріляв з табельної зброї над головою 26-річної жінки, яку поліцейські викликали як свідка, вдягав на неї протигаз та кайданки, а згодом декілька разів зґвалтував. Одразу після цього відділок поліції розформували, а поліцейських, підозрюваних у злочині, відправили в СІЗО.

Однак, як повідомив журналістам виконувач обов’язків очільника Кагарлицького відділення поліції Дмитро Литвин, якого призначили на цю посаду після відсторонення попереднього керівника Сергія Панасенка, установа продовжує працювати, а переатестацію всіх її співробітників проведуть протягом двох місяців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter