Володимир Зеленський: Процес обміну полоненими ускладнився, але трек відкриється

Дата: 19 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Процес обміну полоненими між Україною та Росією ускладнений, але “трек відкриється”.

Про це президент Володимир Зеленський сказав 19 грудня під час пресконференції, присвяченої підсумкам 2023 року.

“Може, дійсно мало комунікує влада, я передам цю інформацію Лубінцю, Буданову, щоб усе ж таки більше комунікували з близькими та рідними. Цей трек працює, він дійсно вповільнився через причини з боку Росії, але є дуже конкретні ці причини. Трек відкриється”, – сказав він.

За словами глави держави, зараз триває робота над поверненням “досить непоганої кількості” українських військових.

Також із дітьми: маленька кількість, але потроху повертаються, наголосив він.

Щодо кримських в’язнів, Зеленський сказав, що це “складна історія”.

“Тут немає за що подякувати міжнародним організаціям, вони нічого зробити не змогли. Я багато працював над цим питанням з Реджепом Ердоганом, поки результат шановний президент не показав, стосовно всіх полонених, які були на території Криму”, – уточнив він.

Президент вказав, що діяльність із повернення українських громадян окремо триває зі Швейцарією, Норвегією й арабськими державами.

“Живий” трек є, коли наших військових міняють на військових РФ, коли в нас є накопичення ворожого ресурсу, ми міняємо його на українських захисників. Поки це всі треки, але ми працюємо над їхнім збільшенням. Дуже надіюся, що найближчим часом наш трек спрацює. Це військовий трек, такі домовленості були”, – додав президент.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Зеленський під час підсумкової пресконференції категорично заявив, що не підпише закон про мобілізацію жінок.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter