Зеленський застеріг росіян жорсткими санкціями у відповідь на їхню хіматаку

Дата: 11 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський звернувся до Росії та її громадян із застереженням, що застосування хімічної зброї в Україні буде суворо покаране.

Про це він повідомив у своєму відеозверненні.

Він зауважив, що окупаційні пропагандисти активізувалися, щоб приховати злочини проти своєї ж армії в Україні, проти мешканців Маріуполя, Донбасу, Харкова та десятка інших українських міст. 

“Прикриваються новими звинуваченнями, новими-старими фейками. Вони звинувачують нас, що ми нібито розробляємо біологічну зброю. Нібито готуємо хімічну атаку. Мене це дуже турбує, бо не раз ми переконувалися: хочеш дізнатися про плани Росії – подивися, в чому Росія звинувачує інших”, — сказав президент.

Також президент сказав, що Росія постійно звинувачує через свою пропаганду жертв свого нападу, згадавши Придністров’я та Грузію.

Зеленський наголосив, що підготовка теми з використанням України забороненої зброї масового ураження в російських пропагандистських медіа свідчить, що Росія готує провокації для виправдання своєї хіматаки.

Що це за звинувачення у підготовці хімічних атак? Ви вирішили провести "дехімізацію" України? Аміак? Фосфор? Що ще ви нам приготували? Куди вдарите хімічною зброєю? По пологовому будинку в Маріуполі? По церкві у Харкові? По дитячій лікарні "Охматдит"? Я адекватна людина. Президент адекватної країни та адекватного народу. І батько двох дітей. І жодної хімічної чи будь-якої іншої зброї масової поразки на моїй землі не розробляли. Весь світ це знає. Ви знаєте.

Володимир Зеленський

Він наголосив, якщо Росія використає хімічну зброю в Україні, то вона отримає найжорстокішу санкційну відповідь.

11 березня українська розвідка повідомила про плани президента РФ Володимира Путіна влаштувати теракт на Чорнобильській АЕС.

Нагадаємо, раніше українські вчені наголосили, що жодних програм зі створення ядерної зброї в Україні не проводилось і не ведеться.

Як повідомило виданню ZMINA Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ ООН), з 4:00 ранку 24 лютого 2022 року до опівночі 9 березня 2022 року УВКПЛ ООН зафіксував 1 506 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в Україні. Серед них 549 загиблих і 957 поранених.

Серед загиблих 101 чоловік, 67 жінок, 6 дівчаток і 9 хлопчиків , а також 26 дітей і 340 дорослих, стать яких не вдалось встановити. Серед 957 поранених: 81 чоловік, 64 жінки, 14 дівчаток і 4 хлопчики та 34 дитини і 760 дорослих, стать яких не вдалось встановити

За даними Генерального штабу Збройних сил України, в країні вбито понад 12 тисяч російських військових.

Міністерство внутрішніх справ України створило сайт 200rf.com. На ньому викладають фото та відео російських солдатів, які загинули в Україні чи потрапили в полон. Роскомнагляд заблокував цей сайт на території Російської Федерації, але він доступний через VPN.

Як відомо, Міністерство оборони України регулярно оновлює базу “Окупант” з даними про російських військовополонених. Україна розробила цей ресурс для громадян Росії, зокрема родин солдатів або їхніх знайомих, для отримання інформації про стан та місцезнаходження полонених. Також родичі російських військовополонених матимуть змогу зв’язатися з представниками Міністерства оборони України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter