Зеленський: Влада працює над звільненням українця з брестського СІЗО

Дата: 14 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Українська влада веде перемовини щодо звільнення з ув’язнення українця Романа Шишка, який перебуває в ізоляторі білоруського міста Брест.

Про це повідомили в Офісі президента. 

Про затриманого Шишка дізналися 12 серпня, після звернення до консульства України в Бресті його родичів. Зеленський наголосив, що Україна наполегливо хоче, щоб її громадяни повернулися додому.

Президент Володимир Зеленський висловився також стосовно звільнення напередодні правозахисників Євгена Васильєва, Костянтина Реуцького й Оксани Альошиної. 

“Вони не порушували жодних законів Республіки Білорусь і перебували там виключно задля отримання достовірної інформації про події, що там відбуваються, та задля коментування їх у публічному медійному просторі. Відкрито, прозоро, професійно. Зараз вони в цілковитій безпеці”, – зауважив президент. 

Нагадаємо, що МЗС рекомендувало українцям утриматися від подорожей до Білорусі до стабілізації ситуації в країні. 

Відомо, що за п’ять днів протестів у Білорусі офіційно затримали понад 6 тис. осіб. Люди, які змогли вийти з місць тримання, та ті, які змогли поспілкуватися з адвокатами, розповіли про катування з боку білоруських силовиків у в’язницях, зокрема про те, що їх тримають у маленьких камерах по пів сотні осіб, забороняють митися, б’ють, не дають спати та погрожують зґвалтуванням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter