Зеленський відреагував на обшуки у волонтерів

Дата: 09 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський запевнив, що в Україні, попри воєнний стан, усі громадяни є рівними перед законом, і закликав надати йому інформацію про несправедливі звинувачення волонтерів у незаконній діяльності, якщо така є.

Це відбулося під час спільної пресконференції з президентом Латвії Егілсом Левітсом та прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким

Фото: Офіс президента України

Україна – держава європейська й демократична. Кожна людина тут, попри війну, має жити за законом. Для нас дуже важливо, що після 24 лютого вся наша держава об’єдналася. І дуже важливо поважати роботу і волонтерів, і правоохоронних органів, які з першого дня війни гинули“, – сказав президент.

Він розповів про відомий йому випадок проведення обшуків НАБУ на Запоріжжі, однак він зауважив, що не знає деталей справи.

Я б хотів почути деталі, або дійсно хтось винен, і що там щось таке робилося, або іншу відповідь, але почути, для нас сьогодні дуже важливо знати правду”, – підкреслив Зеленський.

Як зазначає кореспондент “Укрінформу”, після пресконференції президент попросив у журналістів передати йому більш детальну інформацію про обшуки у волонтерів.

Якщо у вас є додаткові кейси якоїсь несправедливості, усі знають моє відношення і велику повагу до роботи волонтерського руху в Україні, передайте, можу порушити це питання“, – наголосив він.

Нагадаємо, що 8 вересня правоохоронці провели обшук у помешканні львівського волонтера Святослава Літинського. Обшук проводили, поки волонтер був у Польщі, куди поїхав, щоб забрати чергову автівку для ЗСУ.

За словами Літинського, обшуки проводилися із процесуальними порушеннями: спершу слідчі сказали, що принесли повістку, але потім з’ясувалося, що в них ухвала на обшук. Дружина волонтера не мала змоги ознайомитися з ухвалою суду про обшук до його початку. Також правоохоронці не хотіли чекати на приїзд адвоката. Жінку госпіталізували з передінфарктним станом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter