Зеленський відповів на петицію про позбавлення громадянства судді Львова та доручив відповідній комісії розглянути це питання

Дата: 29 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Президент України відповів на петицію щодо припинення громадянства судді Верховного суду Богдана Львова, в якого знайшли російський паспорт. Володимир Зеленський доручив Комісії з питань громадянства перевірити наявність підстав для того, щоб позбавити Львова українського громадянства.

Відповідь опублікували на сайті Офісу Президента України.

Фото: Детектор медіа

Президент пояснив, що згідно з Конституцією питання громадянства регулюються лише законами. Підстави щодо його набуття чи припинення викладені в Законі “Про громадянство України” – у статтях 17, 19 і 24.

Зеленський також нагадав, що визначені Законом підстави і порядок припинення громадянства України є загальними для всіх фізичних осіб. Водночас органи державної влади, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

“Мною дано доручення Комісії при Президентові України з питань громадянства вивчити порушене в електронній петиції питання, перевірити наявність підстав для припинення громадянства України Б.Львова та за результатами розгляду прийняти відповідне рішення”, – йдеться у відповіді.

Раніше ZMINA писала, що президента України закликали перевірити наявність підстав для припинення громадянства судді, заступника голови Верховного Суду, голови Касаційного господарського суду Богдана Львова, який має громадянство Росії. Для цього військовослужбовиця Збройних сил України та депутатка Київради IX скликання Аліна Михайлова зареєструвала відповідну петицію.

Активісти вже виступили із заявою, в якій вимагають від президента позбавити громадянства суддю Львова.

Нагадаємо, що у вересні журналісти-розслідувачі виявили, що Львов, окрім українського, має громадянство РФ 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter