Зеленський указом затвердив – з Путіним від України ніхто не вестиме перемовин

Дата: 04 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський підписав указ і Щодо введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 вересня 2022 року "Щодо дій України у відповідь на спробу Російської Федерації анексувати території нашої держави, з метою гарантування безпеки євроатлантичного простору, України та відновлення її територіальної цілісності", в якому серед іншого окремим пунктом констатується неможливість проведення перемовин із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Відповідний документ опублікували на сайті президента. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Офіс президента

Пункт щодо неможливості перемовин з Путіним стоїть першим у документі.

Заяву про те, що з очільником РФ більше не вестимуть перемовин, Зеленський зробив ще 30 вересня, коли Росія анексувала частини Донецької. Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

“Україна була й залишається лідером у переговорних зусиллях. Саме наша держава завжди пропонувала Росії домовитися про співіснування на рівних, чесних, гідних і справедливих умовах. Очевидно, що з цим російським президентом це неможливо. Він не знає, що таке гідність і чесність. Тому ми готові до діалогу з Росією, але вже з іншим президентом Росії”,говорив президент. 

Указом Зеленський також звернувся до уряду, щоб той підготував пропозиції щодо:

  • багаторівневої системи гарантування безпеки на основі багатосторонніх і двосторонніх угод України, які спрямовані на доведення оборонного потенціалу країни до рівня, що забезпечуватиме гарантовану відсіч збройній агресії Росії;
  • посилення військової підтримки України з нарощування її оборонних спроможностей;
  • сприяння розвитку оборонно-промислового комплексу і суттєвого збільшення масштабу та обсягів індивідуальної і колективної підготовки українських військовослужбовців.

Ще одним пунктом Зеленський наказує схвалити текст спільного звернення до НАТО, яке 30 вересня підписали Зеленський, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та голова Кабміну Денис Шмигаль

Додатково Зеленський звернувся до Верховної Ради, щоб та прискорила ухвалення відповідних законопроєктів щодо санкційного та іншого реагування на ескалацію з боку Росії. 

Нагадаємо, що український парламент звернеться до ООН, ЄС, НАТО, парламентів та урядів усіх держав світу і міжнародних організацій, щоб ті засудили проведення Росією на тимчасово окупованих територіях України так званих “референдумів” та анексію частин Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter