Зеленський просить росіян боротися за українців

Дата: 25 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні звернувся до росіян, які в Росії виходять на протести проти російсько-української війни.

Президент України звернувся до росіян російською. 

 “Усім громадянам Росії, які виходять на протест, хочу сказати: ми вас бачимо. Це означає, що ви нас почули, ви нам починаєте вірити. Боріться за нас, боріться проти війни”, – сказав Володимир Зеленський.

Тим часом російські правозахисники повідомляють про затримання російською поліцією понад 1 800 протестуючих у різних містах Росії. 

Управління Верховного комісара ООН занепокоєне затриманнями росіян, назвавши їх “свавільними”.

“Заарештовуючи фізичних осіб через те, що вони реалізують свої права на свободу вираження або мирних зібрань, – це позбавлення їх свобод. Ми закликаємо російську владу негайно звільнити свавільно затриманих”, – мовиться у заяві.   

За даними керівника Міністерства охорони здоров’я Віктора Ляшка, через масштабне вторгнення РФ в Україні 24 лютого, за попередніми даними, загинули 57 людей. 169 отримали поранення.

Нагадаємо, о 5-й ранку 24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну після телезвернення президента Росії Володимира Путіна. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter