Зеленський підписав закон про спрощену видачу документів людям, зареєстрованим в Криму або в ОРДЛО

Дата: 18 Грудня 2021
A+ A- Підписатися
Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо спрощеної видачі документів людям, які зареєстровані на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) на Сході України та в Автономній Республіці Крим.
 
Про це повідомляє пресслужба глави держави.
 
Джерело: president.gov.ua

Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення відомостей про зареєстроване місце проживання осіб на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономній республіці Крим та місті Севастополі, а також оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, або документів, що посвідчують особу та підтверджують її спеціальний статус” №1916-ІХ, який парламентарії ухвалили 30 листопада“, – йдеться у повідомленні.

Цей документ урегульовує механізм внесення відомостей про зареєстроване місце проживання громадян на окупованих територіях, а також дає змогу визначити місця оформлення документів.

Нагадаємо, що 30 листопада поточного року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №4564, що має спростити процедуру внесення відомостей про зареєстроване місце проживання громадян на тимчасово окупованих територіях на Сході України та в Автономній Республіці Крим. 

За законопроєкт проголосували 299 народних депутатів, один утримався. 

Автори документу переконані, що законопроєкт спростить доступ мешканців ТОТ, зокрема, до медичної допомоги, адміністративних послуг, реалізації права на освіту, отримання банківських послуг.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter