Зеленський не побачив подолання корупції серед умов, за яких Україна має отримати запрошення до НАТО

Дата: 12 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський у своїй оцінці оминув боротьбу з корупцією серед умов для запрошення України до НАТО. Президент вважає, що це мають бути лише безпекові умови. 

Про це, як повідомляє кореспондент “Європейської правди“, він заявив, прибувши на другий день саміту у Вільнюсі.

“Ми матимемо запрошення, коли дозволять умови безпеки”, – сказав Зеленський.

За його словами, також він обговорить з партнерами гарантії безпеки, які потрібні Україні на шляху до НАТО, питання озброєння України і ситуацію на полі бою.

Раніше в США неодноразово заявляли про необхідність подолати корупцію в Україні. Зокрема, про це заявляв також президент США Джо Байден. 

Рішення Вільнюського саміту містить доволі позитивні формулювання щодо України. Зокрема, саміт НАТО погодився вилучити вимогу про план дій щодо членства на шляху України до альянсу. Водночас союзники дали зрозуміти, що запросять Україну приєднатися до НАТО“коли будуть досягнуті умови”.

У рішенні саміту немає переліку умов, які має виконати Україна, але визначено механізм щодо їхнього оцінювання. Інструментом для контролю реформ, які виконує Україна, стане Річна національна програма (РНП). Цей інструмент уже є в розпорядженні України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter