Зеленському, Єрмаку та головному санлікареві Ляшку виписали адмінпротоколи за порушення карантину

Дата: 10 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Поліція склала адміністративний протокол за порушення правил карантину на президента Володимира Зеленського.

Про це повідомили в Нацполіції. 

Президент Володимир Зеленський прогулявся центральною частиною міста Хмельницького та скуштував кави в місцевій…

Опубліковано Офіс Президента України Середа, 3 червня 2020 р.

Інцидент, через який главі держави загрожує штраф у розмірі 17 тис. грн, стався 3 червня в місті Хмельницькому. Зеленський, який перебував з робочим візитом у регіоні, вирішив випити кави в місцевому закладі. Разом з ним були, зокрема, керівник Офісу президента Андрій Єрмак, перший заступник голови ОП Сергій Трофімов, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет, очільник Хмельницького Олександр Симчишин та головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Фотографії із закладу, на яких Зеленський без маски разом з колегами п’є каву, швидко розлетілися соцмережами, а згодом санлікар Ляшко навіть виправдовував порушення нібито перевіркою закладу на готовність до пом’якшення карантину. 

Наразі поліція склала адмінпротоколи на сімох осіб: власника кафе, президента України Володимира Зеленського, керівника Офісу президента України Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофімова, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, голову Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитра Габінета та Хмельницького міського голову Олександра Симчишина. 

Нагадаємо, що за час карантину поліція намагалася притягнути за порушення карантину сотні осіб, однак суди в 90% випадків стають на бік українців, коли розглядають подібні справи. Так, наприклад, суд не оштрафував чоловіка за відсутність маски, бо держава мала забезпечити його нею за законом. Не став суд карати й львів’янку, яка під час карантину вийшла на роботу, щоб пошити маски. Виявилося, що жінка шила їх не для продажу, а для власної родини. 

Відмовилися накладати штраф і на чоловіка, який у перший день посилення карантину переплив річку в столичному Гідропарку, адже поліцейські неправильно склали протокол. Однак зараз його знову намагаються притягнути до відповідальності. Задля цього поліцейські навіть сфабрикували протокол затримання. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter