Здавала окупантам патріотів України: колишній старості сільради на Донеччині повідомили про підозру

Дата: 31 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Колишній старості Боївської сільської ради Маріупольського району на Донеччині заочно повідомили про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності: вона здавала окупантам патріотів України та очолила підконтрольний Росії орган влади.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Джерело: Чернівецька обласна прокуратура

За даними слідства, у березні 2022 року під час окупації підозрювана перейшла на бік ворога та активно співпрацювала з російськими збройними формуваннями та представниками терористичного угруповання “ДНР”.

Жінка зібрала та передала агресору інформацію про жителів села, які брали участь в АТО і ООС, колишніх правоохоронців та громадян з активною проукраїнською позицією. За її наведенням окупанти арештували трьох мешканців села та відвезли їх у невідомому напрямку.

В серпні підозрювана почала працювати у незаконному органі влади та стала головою “Боївської сільської адміністрації Володарського району” “ДНР”.

Зараз вона продовжує проводити підривну діяльність проти України, агітує місцеве населення сприяти окупаційній владі. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що до суду скерували обвинувальні акти стосовно трьох жительок Краматорська на Донеччині: двом подругам інкримінують державну зраду й поширення інформації про розташування підрозділів Збройних сил України, вчинене в умовах воєнного стану, ще одній жінці — колабораційну діяльність.

Максимальна санкція статті за цей злочин передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter