Збирали розвіддані про фортифікаційні укріплення поблизу Краматорська та Запоріжжя: правоохоронці викрили агентів РФ

Дата: 28 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Працівники СБУ затримали двох російських агентів у прифронтових районах Донеччини. Вони розвідували бойові позиції та маршрути переміщення підрозділів ЗСУ на території регіону.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Крім того, підозрювані передавали окупантам інформацію про геолокацію та інженерні особливості фортифікаційних споруд поблизу ліній східного і південного фронтів.

Одного з російських помічників затримали в результаті спецоперації контррозвідки СБУ в Краматорську. За вказівкою окупантів він мав збирати розвіддані щодо оборони міста.

Фото: Служба безпеки України

Ще одну російську агентку співробітники Служби безпеки затримали в Покровську. Жінка розвідувала місця дислокації та маршрути руху українських військ у прифронтових районах Донеччини й Запоріжжя. Для цього вона об’їжджала території обох регіонів і приховано спостерігала за об’єктами ЗСУ.

Наразі російським агентам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що в Запоріжжі правоохоронці затримали жінку, яка прибула до міста під “легендою” волонтерки, а насправді виконувала завдання РФ щодо виявлення дислокації підрозділів ЗСУ. Від свого російського “куратора” вона отримала позивний 007 та інструктаж з ведення розвідувально-підривної діяльності на території регіону.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter