Назвалася місцевою волонтеркою: у Запоріжжі затримали агентку ФСБ з позивним 007

Дата: 14 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У Запоріжжі правоохоронці затримали жінку, яка прибула до міста під “легендою” волонтерки, а насправді виконувала завдання РФ щодо виявлення дислокації підрозділів ЗСУ.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Фото: Служба безпеки України

“Ця мешканка тимчасово окупованого Пологівського району Запорізької області була завербована спецслужбами РФ ще на початку повномасштабного вторгнення. Від свого російського “куратора” вона отримала позивний 007 та інструктаж з ведення розвідувально-підривної діяльності на території регіону”, – йдеться в повідомленні.

Для маскування своїх дій жінка називалася місцевою волонтеркою.

Спочатку на тимчасово окупованій території вона збирала дані про учасників партизанського руху на півдні для їхнього подальшого виявлення.

Наступним її завданням було налагодження контактів з українськими захисниками, щоб встановити місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ. Для цього вона виїхала з тимчасово окупованої території до Запоріжжя.

Отримані координати, а також дані про кількість особового складу і техніки Сил оборони вона планувала передавати окупантам через спеціально створений анонімний телеграм-канал.

Наразі слідчі СБУ повідомили жінці про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Нагадаємо, що СБУ викрила жінку, яка передавала російським спецслужбам координати ЗСУ, отримані від свого чоловіка-військового. Інформаторка надавала дані про розташування військових об’єктів і техніки Збройних сил України вздовж лінії фронту поблизу Донецької та Запорізької областей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter