Збройні сили України готують Суджу в Курській області до зимового періоду

Дата: 24 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Збройні сили України намагаються підготувати російське місто Суджа, що в Курській області, до зимових холодів.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник комендатури ЗСУ в Суджі Олексій Дмитрашківський, пише Укрінформ.

Фото: Alexey Belkin

Так, комендатура намагається підтримати місцевих мешканців у розв’язанні їхніх проблем, зокрема забезпечуючи водою, хлібом та іншими продуктами.

Однак спроби стабілізувати ситуацію ускладнюються через постійні обстріли керованими авіаційними бомбами та атаки FPV-дронів. Дмитрашківський зазначив, що через ці обстріли вийшов з ладу генератор у місті Суджа. Крім того, пошкоджено водонапірну вежу, через що водопостачання в місті наразі припинено.

Водночас в іншому населеному пункті генератор продовжує працювати, і місцеві жителі отримують воду.

За словами Дмитрашківського, українські військові забезпечують населення Курської області буржуйками, оскільки люди хвилюються, що більшість із них користується газовим опаленням, а пічного не мають.

Він також зауважив, що російська влада не демонструє жодної зацікавленості в евакуації своїх громадян.

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки України, ймовірно, буде змушене розробити стратегію щодо забезпечення освітнього процесу для дітей на підконтрольних Україні територіях Курської області.

Тим часом уряд Росії каже, що в Курській області питання організації освітнього процесу нібито “перебуває під контролем”, зокрема в так званій “зоні загострення”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter