Завершено службове розслідування по трагедії в Княжичах

Дата: 13 Січня 2017
A+ A- Підписатися

Національна поліція України завершила службове розслідування інциденту в Княжичах (Київська обл.), унаслідок якого загинули п’ять правоохоронців.

Про це повідомив заступник голови Нацполіції Олександр Вакуленко, передає Інтерфакс-Україна.

“У Нацполіції завершено службове розслідування. Можливо, сьогодні або в понеділок буде дисциплінарний наказ щодо заходів, яких вживатиме Нацполіція”, – сказав він на брифінгу в п’ятницю, відповідаючи на запитання про результати службового розслідування щодо подій у Княжичах.

Вакуленко нагадав, що подію розслідує Генеральна прокуратура.

Як відомо, під час спецоперації Нацполіції України та Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) із затримання грабіжників у с. Княжичі поблизу Києва 4 грудня 2016 року внаслідок помилок сталася перестрілка зі співробітниками Броварського відділу поліції охорони Управління поліції охорони, під час якої загинули п’ять правоохоронців.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що слідчі Генпрокуратури вбачають у діях тих, хто координував операцію правоохоронців, ознаки злочинної недбалості, яка призвела до особливо тяжких наслідків. За словами Луценка, команда направити КОРД була неправильною.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter