Затриманий у Польщі ветеран Мазур повернувся додому – Омбудсман

Дата: 14 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Затриманий у Польщі і звільнений на поруки генеральному консулу України ветеран Ігор Мазур повернувся додому.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова

⚡⚡⚡Чудова новина❗❗❗ Щойно отримала підтвердження, що Ігор Мазур співробітник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав…

Gepostet von Людмила Денісова am Mittwoch, 13. November 2019

Омбудсман повідомила, що це відбулося завдяки спільній роботі Офісу президента, Омбудсмана, українських дипломатів, народних депутатів, МВС та Національної поліції.

“Щойно отримала підтвердження, що Ігор Мазур, співробітник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини, на Батьківщині!!! Консул особисто супроводжував його переїзд на територію України. Вкотре переконуюсь, що спільно можна зробити набагато більше”, – написала Денісова. 

Омбудсман не розповіла, чи вилучив Інтерпол Мазура з розшуку. 

Нагадаємо, що Мазура затримали на кордоні з Польщею 9 листопада. Причиною затримання стало внесення Росією його в міжнародний розшук за нібито участь у чеченських війнах у 1994–2000 роках. Невдовзі після цього українське МВС заявило, що РФ неправомірно використала канали й інструменти Інтерполу для політично вмотивованих переслідувань, а сам активіст відкинув усі висунуті йому російськими силовиками звинувачення. 

Ветерана передали на поруки генеральному консулу України в Любліні, а тому на час очікування та розгляду екстрадиційного запиту він мешкав в установі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter