Затриманих в Одесі членів праворадикальної організації “Традиція і порядок” відправили під домашній арешт

Дата: 31 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Приморський районний суд Одеси ввечері 30 серпня обрав запобіжні заходи представникам праворадикального угруповання “Традиція і порядок”, зокрема її керівнику Богдану Ходаковському та очільнику одеського осередку Іллі Попкову, через сутички з поліцією 28 серпня під час Маршу рівності в місті. 

Про це повідомляє Укрінформ, а також йдеться в телеграм-каналі “Традиції і порядку”. 

Фото в колажі: телеграм-канал “Традиції і порядку”

Так, суд обрав для Попкова запобіжний захід у вигляді 60 діб цілодобового домашнього арешту. Підсудному інкримінували вчинення кримінального правопорушення за ознаками ч. 4 ст. 345 (“Умисне нанесення тілесного ушкодження працівнику правоохоронного органу, вчинене в складі групи”) та ч. 3 ст. 296 (“Хуліганство, вчинене в складі групи із застосуванням зброї або предмета, призначеного для нанесення тілесних ушкоджень”) Кримінального кодексу України.

Ще дванадцятьом підсудним призначили запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту терміном 60 діб, зокрема керівникові “Традиції і порядку” Богдану Ходаковському, очільникам київського та харківського осередку організації Андрію Кузьмичу та Андрію Несміяну відповідно.

Раніше стосовно 46 осіб, серед яких 12 неповнолітніх, правоохоронці склали адміністративні протоколи за ст. 173 (“Дрібне хуліганство”) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Додатково батьків підлітків притягнули до відповідальності за статтею 184 КУпАП (“Невиконання батьківських обов’язків”).  

Нагадаємо, що в суботу, 28 серпня, в Одесі після Маршу за права ЛГБТ сталися сутички між поліцією та прихильниками праворадикального угруповання “Традиція і порядок”.

За інформацією поліції Одеської області, противники маршу застосували сльозогінний газ проти правоохоронців: 

“Приблизно за 20 хвилин після закінчення акції група провокаторів проявила неадекватну поведінку до правоохоронців та на Дерибасівській кинулася до них у бійку із застосуванням сльозогінного газу. В результаті протиправних дій 29 правоохоронців отримали тілесні ушкодження”. 

Поліцейські натомість почали жорстко затримувати представників “Традиції і порядку” та доставили до відділку 61 людину. 

Інцидент кваліфікували одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 345 (“Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв чи тілесних ушкоджень”), ч. 1 ст. 294 (“Організація масових заворушень”) та ч. 4 ст. 296 (“Хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень”).  

Читайте також: “Жити вільно! Жити без страху”: попри погрози в Одесі безпечно відбувся Марш рівності 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter