Затримали працівників військкомату Самбора, які знущались із затриманого чоловіка

Дата: 20 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Затримали заступника начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки та військовослужбовця-водія цього відділу, причетних до побиття чоловіка та незаконного утримання його в приміщенні військкомату.

Про це розповіли в ДБР. 

Бив чоловіка на відео та погрожував зброєю військовий-водій. 

Потерпілого утримували у підвалі будівлі військкомату з 12 вересня, морили голодом, били та знущалися, щоб він добровільно пройшов військово-лікарську комісію. Радниця зі стратегічних комунікацій ДБР Тетяна Сапьян в ефірі національного телемарафону уточнила, що чоловіка затримали на кордоні з Польщею, коли він намагався нелегально перетнути кордон. 

“Його спіймали, запропонували піти в ТЦК та стати на облік, бо він є військовозобов’язаним. У самому ТЦК йому радили пройти ВЛК і піти служити. Він відмовився. Те, що на відео, є продовженням розвитку цих подій. Але це не виправдовує тих працівників ТЦК, які вчинили фізичне насилля”, – сказала Сапьян та додала, що потерпілий за законом мав би сплатити штраф. 

Окрім підозри за статтею щодо перевищення повноважень військовими, слідчі також повідомили затриманим підозру в незаконному позбавленні волі та катуванні. 

Нагадаємо, що нещодавно офіцера Нацгвардії, який побив строковика через зауваження за нецензурну лайку, відправили на півтора року до дисциплінарного батальйону. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter