Затриманого в Криму українця Стешенка засудили до двох років колонії

Дата: 22 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Кремлю Центральний районний суд Сімферополя засудив харків’янина Олександра Стешенка до 2 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії-поселенні.

Про це повідомляє “Крим.Реалії”.

Олександра Стешенка затримали у квітні цього року на пункті пропуску “Чонгар” під час в’їзду до анексованого Росією Криму. Того дня він зателефонував матері і повідомив, що російські силовики “засумнівалися в його схожості з фото в паспорті”. З того часу на зв’язок він не виходив.

За словами активістів, ФСБ Росії спочатку підтвердила затримання Стешенка, а потім заперечила. Після цього хлопця вивезли зі спецприймальника для осіб, які відбувають адміністративні покарання, у невідомому напрямку.

Наступного дня адвокат Стешенка Айдер Азаматов заявив, що не може його знайти, і написав заяву до російської поліції окупованого Криму про зникнення свого підзахисного.

Пізніше виявилось, що ФСБ Росії звинуватила помічника депутата Верховної Ради Мустафи Джемілєва Ерола Велієва у створенні екстремістської групи в Криму. За їх версією, до складу групи, крім Велієва, нібито увійшли колишні спортсмени-боксери Олександр Стешенко та А.Третьяков.

Вони нібито планували скоювати злочини “з метою залякування проросійськи налаштованих кримських татар і нагнітання міжнаціональної напруженості на території Республіки Крим”.

Підконтрольний суд визнав українця  винним у підпалі будинку російського муфтія Криму Еміралі Аблаєва. Силовики стверджують, що під час слідства Стешенко повністю визнав свою провину і клопотав про особливий порядок судового розгляду. Через це кримінальне провадження щодо Стешенка в частині здійснення ще одного злочину (частина 2 статті 282.1 КК Росії – створення екстремістської організації) припинено у зв’язку з каяттям.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter