Засуджений у Росії за “дискредитацію армії” батько-одинак, у якого влада відібрала доньку, знайшовся через місяць після затримання у Білорусі

Дата: 04 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Захисники громадянина Росії Олексія Москальова, якого за антивоєнні дописи в соцмережах заочно відправили на батьківщині на два роки до колонії та відібрали доньку, знайшли його у місті Смоленськ. 

Про це розповів ОВД-Інфо адвокат Володимир Біленко

Фото: ОВД-Інфо

Москалькова затримали у Мінську 30 березня, коли він намагався втекти напередодні оголошення вироку суду. Втім, відтоді захисники та рідні чоловіка нічого не знали про його стан та місцеперебування. 

Біленко каже, що побачив свого підзахисного. Виявилось, що Москалькова сильно побили під час затримання, зокрема, відбили м’яз на правій нозі, а також завдали кілька ударів по голові та били головою об стіну.

Російські силовики зацікавилися родиною Москальових після того, як донька Олексія Маша намалювала в школу антивоєнний малюнок і на неї донесли вчителі.

Фото: BBC

Журналісти, які висвітлювали справу родини, припускали, що тиск є цілеспрямованим, а його джерело – губернатор краю Олексій Дюмін. Річ у тім, що раніше він був охоронцем Путіна, який, на думку британської влади, “відіграв ключову роль в анексії Криму”, через що опинився під санкціями. 

Нагадаємо, що це не перша історія, коли в Росії переслідують дітей за їхні антивоєнні вислови, або дії, або ж дії їхніх батьків.

Цього року всиновлену дитину активістки Наталії Філонової помістили до притулку, поки її саму намагаються засудити за побиття силовика кульковою ручкою. 

Філонова – відома опозиціонерка в Бурятії, яка свого часу видавала газету “Усьому наперекір”, підтримує політв’язнів та виступає з критикою російської агресії щодо України з 2014-го. Торік на жінку в рідному місті доніс водій автобуса після того, як вона попросила зняти літеру Z із транспорту. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter