Сина росіянки, якій світить в’язниця за побиття силовика ручкою, відправили до дитбудинку

Дата: 06 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У Росії всиновлену дитину опозиційної активістки Наталії Філонової помістили в притулок, поки матір намагаються засудити за побиття силовика кульковою ручкою. 

Про це повідомляє видання 7х7.

Наталія Філонова. Фото: vtinform.com

Філонова – відома опозиціонерка в Бурятії, яка свого часу видавала газету “Усьому наперекір”, активно підтримує політв’язнів та виступає з критикою російської агресії щодо України з 2014-го. Торік на Філонову в рідному місті доніс водій автобуса після того, як вона попросила його зняти літеру Z із транспорту. 

Фактично всиновлений 16-річний син активістки Володимир не бачив матір із грудня минулого року. Хлопець має інвалідність. 

Філонову намагалися засудити за участь у мітингу проти війни в Україні, втім, коли це не вдалось, щодо жінки відкрили провадження вже за статтею про “насильство стосовно представника влади”. Сама вона вважає, що зробили це як помсту за те, що не вдалося покарати її за протест. 

Офіційно жінці закидають, що поки вона їхала на засідання суду, то нібито вдарила двох поліцейських по обличчю, одного з яких кульковою ручкою. Свідків інциденту, за який Філонова може сісти за ґрати на 10 років, немає. 

Наприкінці минулого року жінку відправили під домашній арешт та одягнули на неї браслет. Втім, умови арешту Філонова порушила, бо мала їхати до чоловіка в інший регіон, адже він отримав інфаркт. Слідчий відпустити її відмовився. 

Після того як жінка повернулася додому, її арештували, сина відправили спочатку до лікарні, а потім – до притулку. 

Посадовці, які говорили з журналістами щодо долі хлопця, сказали, що відпустять дитину до родичів, якщо ті звернуться, втім додали, що це не точно. 

Нагадаємо, що в Росії шестикласниця опинилась у притулку після того, як намалювала на урок у школу малюнок проти війни в Україні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter