Засудженого за мародерство росіянина підозрюють у вбивстві цивільного чоловіка на Київщині

Дата: 23 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Національна поліція України підозрює російського військовослужбовця Максима Орехова в порушенні законів та звичаїв війни, зокрема в умисному вбивстві цивільного в селі Мощун на Київщині.

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Фото: із соцмереж

Слідчі встановили, що в березні-лютому 2022 року Орехов, 1992 року народження, в складі 1065 артилерійського полку 98 повітряно-десантної дивізії Повітряно-десантних військ ЗС РФ вдерся на територію села Мощун Київській області.

Він був заступником командира, навідником-оператором бойової машини.

16 березня 2022 року росіянин разом з іншими бійцями патрулював вулицю Вишневу. Вони побачили двох цивільних чоловіків, які пересували вантажний мікроавтобус, рятуючи його від пожежі. Без жодного попередження Орехов відкрив вогонь на ураження, внаслідок чого один чоловік загинув на місці, а другий отримав поранення середньої тяжкості.

Це не перший воєнний злочин, скоєний Ореховим в Україні. У грудні 2023 року російського військового заочно визнали винним в мародерстві, у цьому ж населеному пункті, і присудили 12 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що Ірпінський суд рік розглядає справу росіянина Миколи Карташева, якому інкримінують порушення законів та звичаїв війни, але за цей час розгляд справи по суті переносили вже п’ять разів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter