Засудили росіянина, який закликав знайомих донатити на російську армію, мешкаючи у Харкові

Дата: 30 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Суд відправив до в’язниці на 5 років громадянина Росії, який мешкав в Україні за посвідкою на постійне проживання. Його визнали винним у наданні засобів для здійснення фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також у виправдовуванні, визнанні правомірною збройної російської агресії. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Засуджений більше десяти років мешкає у Харкові, однак підтримував російську армію.

У березні, як кажуть слідчі, він відправляв своїм знайомим повідомлення з російських телеграм-каналів із закликами скидати кошти на потреби військових формувань Росії. 

На суді він визнав свою вину та щиро розкаявся. Нині, як нагадали у прокуратурі, триває строк на апеляційне оскарження вироку.

У Харкові до пів тисячі будинків не підлягають реконструкції після атак російськими військовими, а докази обстрілів району Північна Салтівка касетними бомбами правоохоронці мають передати до Гааги. 

Скидати бомби на Харків наказував російський генерал, який народився в Чугуєві на Харківщині. Його ім’я Олег Макавецький. Як свідчать покази полонених російських військових, керівництво наказувало їм вбивати цивільних у місті. 

Нагадаємо, що нещодавно у Одесі викрили місцеву мешканку, яка організувала збір грошей на потреби російських бойовиків, серед яких є її родичі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter