Засудили двох киян, які спалили бездомного чоловіка у недобудові

Дата: 12 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Подільський районний суд міста Києва визнав двох місцевих чоловіків винними в умисному вбивстві, вчиненому за попередньою змовою з особливою жорстокістю. Обом призначили по 14 років в’язниці. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Трагедія, щодо якої судили чоловіків, трапилась у травні 2021 року.

Тоді пасинок одного з фігурантів знаходився у закинутій будівлі кінотеатру, де між ним та вбитим виник конфлікт. Про подію він розповів вітчиму, а той разом з товаришем вирішив “помститись”.

Вони прийшли до недобудови, знайшли чоловіка та почали його бити та продовжували навіть тоді, коли він перестав чинити опір. Надалі вони облили його легкозаймистою речовиною та підпалили. Від отриманих травм він помер у лікарні.

Місце злочину

Максимальна санкція статті, що закидали засудженим, передбачала довічне. У прокуратурі нині не кажуть про план оскаржувати вирок. 

Один з обвинувачених свою вину не визнав, а інший – визнав частково.

Нагадаємо, що люди, які живуть на вулиці, стикаються не тільки з побутовими проблемами, але й з насильством.

ZMINA розповідала чимало таких історії, наприклад, як троє киян, називаючись правоохоронцями, знущалися з бездомних та знімали це на телефон. Також у Львові двоє молодиків закатували до смерті 70-річного пенсіонера, який жив на вулиці, а ще один постраждалий від їхніх дій помер згодом у лікарні від травм. 

Безпритульні стикаються з насильством і в інших країнах. Декілька років тому в Іспанії за знущання з безхатька до 15 місяців в’язниці та штрафу в розмірі 20 тисяч євро засудили блогера. Він виклав у мережу відео, де йде містом та пропонує бездомному печиво, заздалегідь змащене зубною пастою. Згодом виявилося, що ролик з печивом був не єдиним, на якому чоловік знущався з “уразливих жертв”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter