Заступникові мера Слов’янська вручили підозру в зазіханні на територіальну цілісність та тероризмі

Дата: 26 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України повідомила про підозру в зазіханні на територіальну цілісність України та тероризмі заступникові мера Слов’янська.

Про це повідомили у відомстві. 

У службі не називають імені підозрюваного, однак місцеві медіа вказують на Віктора Воропаєва – одного з п’яти заступників мера Слов’янська. За даними слідчих, у квітні 2014 року, під час головування Воропаєва, на сесії міськради депутати схвалили проведення фейкового референдуму та призначення лідера одного з бандформувань В’ячеслава Пономарьова головою виконкому міськради. Також він сприяв легалізації проросійських бойовиків через створення так званої “народної дружини”.

Наразі правоохоронці вирішують питання щодо обрання запобіжного заходу для чиновника. 

Нагадаємо, що нещодавно ЄСПЛ присудив 2600 євро моральної компенсації колишній мерці Слов’янська Нелі Штепі. Її також звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей, а також у створенні терористичної групи чи організації. Суд визнав, що Україна порушила право Штепи на недоторканність, адже під вартою жінка неаргументовано перебувала понад три роки, та на справедливий суд у контексті надмірної тривалості розгляду кримінального провадження.

Відомо, що за п’ять останніх років матеріали справи Штепи передавали на розгляд у п’ять різних районних судів Харкова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter