Заступнику голови Херсонської міськради повідомили про підозру у пособництві ворогу

Дата: 29 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці затримали та повідомили про підозру у пособництві державі-агресору одному із заступників міського голови Херсонської міської ради.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора та Державному бюро розслідувань.

За даними слідства, з березня 2022 року чоловік перейшов на бік Росії та почав співпрацювати з окупаційною владою. Під час окупації Херсонської області він сприяв налагодженню роботи комунально-житлових послуг для окупаційної адміністрації, незаконно створених правоохоронних органів, підрозділів Росгвардії, ФСБ та російських військових.

Під час затримання у чоловіка виявили конституцію РФ та інші пропагандистські матеріали. Також його перевіряють на причетність до незаконного обігу зброї та вибухових речовин. 

Працівники ДБР затримали посадовця та повідомили йому про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Санкції статті передбачають позбавлення волі на строк до 12 років.

Наразі підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Видання “Українська правда”, з посиланням на джерела у правоохоронних органах, зазначає, що йдеться про Володимира Пепеля, якого затримали 28 листопада.

В Офісі генпрокурора нагадали, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що у вересні підозру в колабораційній діяльності отримала Катерина Губарєва, новопризначена заступниця гауляйтера Херсонщини Володимира Сальдо. Раніше вона очолювала так зване “Міністерство зовнішніх справ ДНР”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter