Правоохоронці оголосили підозру новій заступниці гауляйтера Херсонщини

Дата: 07 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Підозру в колабораційній діяльності отримала Катерина Губарєва, новопризначена заступниця гауляйтера Херсонщини Володимира Сальдо. Раніше вона очолювала так зване “Міністерство зовнішніх справ ДНР”. 

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Фото: Служба безпеки України

“Уродженка Каховки Катерина Губарєва, яка раніше “будувала кар’єру” в терористичній організації “ДНР”, переїхала на тимчасово окуповану Херсонщину в червні 2022 року. Вона добровільно обійняла посаду так званого “заступника голови у сфері цифровізації та соціальної політики” в незаконному органі влади “військово-цивільній адміністрації Херсонської області”, – йдеться в повідомленні.

Зараз підозрювана сприяє запуску мовлення російських радіостанцій на території Херсонської області, переходу на російський мобільний зв’язок, відкриттю “нових” відділень пенсійного фонду і пошти в Херсоні та районних центрах області й відповідає за ​старт роботи окупаційного Центру зайнятості для залучення мешканців міста та області до роботи. 

Досудове розслідування встановило, що жінка розпочала колабораційну діяльність ще у 2014 році. Перебуваючи на Донеччині, вона тривалий час працювала на представників російських спецслужб та терористичних організацій. Була “міністеркою закордонних справ Донецької народної республіки”, депутаткою народної ради та помічницею голови уряду так званої “ДНР”.

Наразі Губарєвій оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За вказаний злочин їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Нагадаємо, що в серпні призначений окупантами “керівник” Херсонської області Володимир Сальдо заявив, що лягає до лікарні, а свої “повноваження” передає “виконувачу обов’язків” Сергію Єлісєєву.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter