Заступника міністра юстиції, який розповів расистський анекдот, звільнили та знову поновили

Дата: 13 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Віталія Василика звільнили з посади заступника міністра юстиції України, проте згодом поновили на посаді.

Про це повідомляє Урядовий портал. 

На сайті Кабміну опубліковано розпорядження про звільнення Василика від 11 березня, яке підписав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Згідно з документом, посадовця звільнили на підставі абзацу четвертого частини другої статті 9 Закону України “Про центральні органи виконавчої влади”.

Там, зокрема, йдеться про те, що чиновника можуть звільнити в разі наявності заборгованості зі сплати аліментів на утримання дитини, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 12 місяців з дня подання виконавчого документа до примусового виконання.

Після появи інформації про звільнення Василик на своїй сторінці повідомив, що іншим розпорядженням його поновили на посаді того ж дня.

На «зради» та «перемоги» розрахуйся!:)

Опубліковано Віталієм Василиком Пʼятниця, 13 березня 2020 р.

Нагадаємо, що в лютому поточного року Василик, який, зокрема, координує діяльність Управління пенітенціарних інспекцій, супроводив свій допис на офіційній сторінці в мережі “Фейсбук” расистським анекдотом. Він зробив допис про те, що у в’язницях та колоніях потрібно встановити “глушилки” для мобільного зв’язку через те, що деякі в’язні використовують мобільні телефони для шахрайства, вимагання та злочинів на онлайн-платформах.

Василик приділив особливу увагу способу, у який в’язні проносять до в’язниць несанкціоновані засоби зв’язку, та розповів анекдот про те, що “темношкірого ув’язненого, який проносив у собі наркотичні речовини білого кольору, друзі називали Баунті”.

Експерти тоді підтвердили, що висловлювання чиновника можна назвати расистськими, а спроби пояснити скарги в’язнів на катування тим, що вони самі дістають пошкодження під час спроб пронести у в’язницю телефони, назвали цинічними та неприйнятними. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter