Заступника голови СБУ часів Євромайдану заочно арештував суд

Дата: 17 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд Києва заочно заарештував колишнього першого заступника голови Служби безпеки України та керівника Антитерористичного центру при СБУ, якого підозрюють у незаконних переслідуваннях учасників Євромайдану.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Про арешт прокурори клопотали, бо після рішення суду вони можуть розпочати процедуру екстрадиції підозрюваного та застосувати процедуру спеціального досудового розслідування і заочного засудження, оскільки колишній посадовець переховується від слідства та суду за межами України і оголошений у розшук.

Колишнього силовика підозрюють у причетності до організації скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів проти мітингувальників у лютому 2014 року. У цьому провадженні розслідують обставини організації Віктором Януковичем перевищення влади та службових повноважень з боку колишнього керівництва правоохоронних органів для перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників у центральній частині Києва в лютому 2014 року.

Нагадаємо, що нещодавно Печерський райсуд Києва обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою для двох колишніх керівників правоохоронних органів, які втекли до Росії. Обох підозрюють у причетності до організації злочинів проти учасників Євромайдану.

Як відомо, на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальності

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter