“Заступницю міністра освіти і науки” в окупаційній адміністрації Запорізької області заочно засудили до семи років в’язниці

Дата: 19 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

До семи років ув’язнення заочно засудили мешканку тимчасово окупованого Мелітополя, яка обійняла посаду “заступниці міністра освіти і науки Запорізької області”. Суд визнав жінку винною в колабораційній діяльності.

Про це повідомила пресслужба Волинської обласної прокуратури.

У рішенні суду йдеться про те, що 39-річна жінка восени 2022 року добровільно обійняла посаду першої заступниці так званого “міністра освіти і науки Запорізької області” в окупаційній російській адміністрації.

“Працюючи на псевдопосаді, вона забезпечувала реалізацію незаконної державної політики окупантів у галузях освіти і науки, просувала ідеї “руского міра”,  здійснювала пропаганду з метою дискредитації дій української влади, а також виконувала інші функціональні обов’язки, спрямовані на встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що суд призначив їй покарання у вигляді семи років позбавлення волі із забороною обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління та контролю, підприємствах державної чи комунальної власності й вести освітню та виховну діяльність на строк 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, до 10 років увʼязнення заочно засудили ректора окупаційного “Луганського університету ім. Даля” Віктора Рябічева, який допомагав організувати та проводити псевдореферендум. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter