Засідання з відеодопитом Януковича почалося, Луценко оголосив йому підозру

Дата: 28 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

У Святошинському суді почалося засідання у справі про вбивство 39 активістів Євромайдану 20 лютого 2014 року, на якому мають допитати по відеозв’язку екс-президента України Віктора Януковича.

Засідання транслюють кілька українських телеканалів, зокрема, “112 Україна”.

Суд почався зі встановлення відеозв’язку із Ростовським судом РФ, де присутній колишній президент України Віктор Янукович разом зі своїм адвокатом та колишнім командувачем Внутрішніми військами України Станіславом Шуляком.

Суд визначив строки допиту Януковича і Шуляка: 1 година стороні захисту, 1 година стороні обвинувачення на перехресний допит, після цього перерва, потім 30 хв можливості на питання потерпілим, по 30 хв кожній стороні на з’ясування своєї позиції.

Суд оголосив перерву на 15 хвилин, щоб сторона захисту мала можливість переформатувати питання під ліміт.

Під час перерви генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив підозру екс-президенту Віктору Януковичу у державній зраді й поплічництві Російській Федерації в агресії проти України.

За словами Луценка, зміст підозри оголошується усно, а саме повідомлення “годину назад” надіслано на всі відомі адреси Януковича.

Підозра вручена адвокату екс-президента.

“Як генеральний прокурор я звертаюся до Януковича Віктора Федоровича у відповідності до вимог статей 111 і 278 і глави 11 Кримінально-процесуального кодексу і повідомляю, що Ви, Янукович Віктор Федорович, підозрюєтеся у вчиненні державної зради, пособництва представникам владі Російської Федерації в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, порушення порядку, установленого Конституцією України, та ведення агресивної війни”, – заявив Луценко.

Тобто йдеться про злочини, передбачені частиною 1 статті 111, частиною 5 статті 27, частиною 3 статті 110, частиною 2 статті 437 Кримінального кодексу, уточнив він.

“Враховуючи те, що Янукович перебуває за межами України, не прибуває на виклики, фактично переховується від правоохоронних органів, зміст підозри оголошується усно, а саме повідомлення про підозру сьогодні, годину назад, надіслано на всі відомі адреси проживання та останнього перебування Януковича, а також після закінчення мого виступу буде вручено адвокату останнього”, – сказав він.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter