Запуск Е-реєстру в Україні спростить процес роздачі повісток та мобілізації – Фітьо

Дата: 23 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Запуск Е-реєстру значно спростить процес роздачі повісток та мобілізації. Він дозволить синхронізувати дані з держреєстрів і відстежувати, де людина працює і сплачує податки.

Про це розповів начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Джерело: biz.today.ua

Він уточнив, що наразі в країні працює електронний реєстр військовозобов’язаних “Оберіг”. Але на цей час він ще не синхронізований з іншими державними реєстрами. 

Коли відповідний законопроект ухвалять, то в більшості випадків потреба в заходах оповіщення просто відпаде, тому що будуть синхронізовані різні бази даних, які існують в Україні.

“І ми будемо бачити, наприклад, що громадянин був зареєстрований в Києві, але зараз він працює у Львові, тому що податок з його зарплати – ПДФО – сплачується у Личаківський район міста Львова. Відповідно, тоді буде просто звернення до власника його підприємства, будь-якої форми власності, про те, що даному громадянину необхідно з’явитися у Личаківський ТЦК міста Львова. І керівник підприємства буде зобов’язаний особисто доставити даного військовозобов’язаного до ТЦК та СП“, – пояснив посадовець.

Як зазначив Фітьо, коли запрацює синхронізація даних із державними реєстрами, то питання щодо відвідування спортклубів, ресторанів, здійснення оповіщення на блокпостах автоматично відпадуть.

“(Запуск реєстру військовозобов’язаних – ред.) спростить проведення мобілізації ресурсів – як людських, так і транспортних, і багато іншого. Ми зараз дуже велику кількість людських ресурсів витрачаємо саме на здійснення заходів оповіщення. І російська пропаганда теж на цій темі зробила дуже велику шкоду“, сказав він.

Також Володимир Фітьо повідомив, що представники ЖЕКів та ОСББ, селищні голови, старости і представники територіальних громад можуть вручати повістки військовозобов’язаним.

Нагадаємо, наприкінці грудня поточного року президент Володимир Зеленський заявив, що не підпише закон про мобілізацію жінок, але готовий підписати документ про мобілізацію чоловіків із 25 років, якщо такий крок буде досить аргументований.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 2022 року Верховна Рада ухвалила зміни до закону про мобілізаційну підготовку й мобілізацію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter