Заперечував існування України на ток-шоу Скабєєвої: ексдепутату Сергію Поліщуку повідомили про підозру

Дата: 11 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Есбівці зібрали докази державної зради з боку колишнього народного депутата України Сергія Поліщука, який переховується за кордоном. До початку повномасштабного вторгнення РФ він регулярно їздив до Москви для участі в ефірах російської пропагандистки Ольги Скабєєвої.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Сергій Поліщук

Під час виступів на її ток-шоу “60 минут” екснардеп підтримував дії російської влади, публічно заперечував існування української державності та поширював ворожі наративи про наявність між українцями ідеологічного протистояння.

Слідчі встановили, що за це Поліщук отримував значну грошову винагороду від представників країни-агресора. Щоб замаскувати “транзакцію”, росіяни проводили платіж через фінустанови третіх країн.

Також в СБУ зазначають, що екснардеп координував свою підривну діяльність із представниками ФСБ, від яких одержував гроші за участь у російських телепроєктах.

На підставі зібраних доказів Поліщуку повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  •  ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхніх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Чоловікові загрожує покарання до 15 років позбавлення волі.

Оскільки експосадовець переховується від правосуддя за кордоном, наразі тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Нагадаємо, що на початку вересня про підозру в колабораційній діяльності повідомили колишньому українському журналісту Юрію Свідерському, який із 2014 року інформаційно підтримує російську агресію проти України. 

Обіймаючи посаду радіо- та телеведучого на каналі “Луганск24”, “ДТРК ЛНР”, чоловік здійснює безпосередній вплив на інформаційну політику телеканалу. Він готує контент та бере участь в ефірах пропагандистської програми “Zдесь и сейчас”, бере інтерв’ю в посадовців так званої “ЛНР”, веде антиукраїнські програми.

Йому загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter