Заочно засудили росіянина, який обікрав фермера з Чернігівщини на понад пів мільйона, погрожуючи вбити

Дата: 04 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Суд заочно визнав винним у порушенні законів та звичаїв війни російського військового, який обікрав у 2022 році фермера на Чернігівщині. 

Про це з посиланням на вирок суду повідомляє “Судовий репортер”. 

Ім’я засудженого – Ложніков Андрій Павлович

Він уродженець міста Юра в Кемеровській області Росії та проходить військову службу в 106 окремій бригаді матеріально-технічного забезпечення 41 загальновійськової Червонопрапорної армії. 

16 березня 2022 року в селі Вишневе він разом з іншими російськими військовими вдерся на територію однієї з ферм на КамАЗі. Ложніков, у якого на плечі висів автомат, сказав господарю, що забирає його причеп, а якщо той чинитиме опір, то його вб’ють. 

Причеп, що коштує понад 43 тисячі гривень, приєднали до військової автівки та вкрали. Разом з ним Ложніков вкрав і мінеральних добрив на понад 645 тисяч гривень. 

Суд ухвалив росіянину вирок у 10 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що в селі Вишневе, де трапився випадок, російські військові облаштували декілька пунктів, де тримали викрадених цивільних. Про утримання в будівлі школи неподалік села розповідав староста Замглайського округу Олександр Красківський. Чоловіка катували, намагаючись отримати інформацію про розташування підрозділів ЗСУ в тилу. 

Ще трьох чоловіків на території пилорами російські військові розстріляли. Одному з них – Миколі Куліченку – вдалося вижити, бо куля пройшла крізь щоку. Двоє вбитих були його братами. 

Слідчі вже встановили деяких росіян, причетних до катувань цивільних у Вишневому.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter