Заочно засудили двох росіян, які годину били й погрожували спалити живцем чоловіка на Чернігівщині

Дата: 24 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Чернігівський районний суд визнав винними в порушенні законів і звичаїв війни та відправив до в’язниці на 11 років двох російських військових, які жорстоко поводились із цивільними на Чернігівщині. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Фото: Нацполіція

Імен засуджених не називають, але відомо, що йдеться про Євгена Басова та Петра Базарова

Випадок, щодо якого їх судили, трапився в селі Слобода 6 березня 2022 року. Тоді Басов та Базаров затримали цивільного чоловіка, відвезли його до будівлі місцевого магазину та почали знущатись. 

Так, годину безперервно били руками, ногами, дерев’яним руків’ям та прикладом у низ живота, по тулубу та голові. У такий спосіб хотіли дізнатись, чи не співпрацює затриманий з українськими військовими. 

Коли чоловік не зміг надати їм інформацію, що вони хотіли, Басов та Базаров вивели потерпілого назовні, поставили на коліна та погрожували облити уайт-спіритом і підпалити. 

Нагадаємо, що село Слобода, розташоване за 20 кілометрів на південь від Чернігова, росіяни окупували 5 березня 2022-го та пробули там близько місяця. Випадок з погрозами живцем спалити цивільного в цьому селі не єдиний. Торік в аналогічному злочині суд заочно визнав винними російських військовослужбовців Дмитра Маховського і Шивита Донгака

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter