Заочно судитимуть трьох росіян, які могли вбити на Харківщині фермера, бо він просив не лякати тварин

Дата: 01 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно до суду скерували обвинувальний акт щодо трьох російських солдатів, які могли вбити фермера під час окупації частини Харківщини. 

Про це розповідають в Офісі генерального прокурора. 

Фото: СБУ

Імен підозрюваних не називають, але на сайті ОГП публікували підозри на імена трьох росіян, деталі яких збігаються з повідомленням слідчих. Йдеться про Алхаса РасуловаРамазана Омарова та Ражаба Насридинова

Дії Омарова кваліфікували як порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним убивством, вчинене за попередньою змовою групою осіб, а дії двох інших підозрюваних як пособництво цьому злочину. 

Слідчі вважать, що 3 травня 2022 року троє росіян приїхали на автомобілі “Нива” до захопленого села Макарове. На одній з ферм вони побачили 70-річного охоронця, який доглядав за худобою. Підозрювані почали стріляти в бік тварин, на що чоловік зробив зауваження.

За два дні підозрювані приїхали до села знову та побачили фермера, коли той ішов на роботу. Омаров міг вистрілити йому в спину двічі, а двоє інших спостерігали, щоб не було свідків. 

Нагадаємо, що росіянину, за наказом якого вбивали цивільних на Київщині, оголосили нову підозру за утримання людей у холодильнику. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter