Заочно судитимуть російського військового, який торік наказав розстріляти велелюдний мітинг у Новій Каховці

Дата: 08 Травня 2023
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо командира тактичної групи 378 окремого батальйону оперативного призначення військ національної гвардії РФ, якому закидають порушення законів та звичаїв війни. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото підозрюваного, яке опублікували слідчі, та світлина Володимира Ануфрієва

Особу підозрюваного не розкривають, але на сайті ОГП можна знайти підозру на ім’я російського військового Володимира Ануфрієва, деталі якої збігаються з деталями справи, оприлюдненої слідчими. 

Окрім цього, Ануфрієва можна знайти в Книзі катів українського народу: він єдиний представник військової частини №3219, який поки є в книзі. 

Слідчі вважають, що саме він віддав наказ торік у березні розігнати проукраїнський мітинг у Новій Каховці, внаслідок чого постраждали троє людей. Акція відбулася 6 березня, і тоді, за оцінкою місцевих журналістів, на неї зібралося понад 5 тисяч жителів міста. 

Окрім цього, під керівництвом підозрюваного в населеному пункті викрадали та катували місцевих.

Ануфрієв був так званим комендантом Нової Каховки. 

Правоохоронці не зазначають, за якою частиною статті щодо порушення законів та звичаїв війни судитимуть російського військового, але раніше казали, що інкримінують частину 1, тож йому може загрожувати від 8 до 12 років за ґратами. 

Нагадаємо, що нещодавно заочно засудили двох російських військових, які торік хотіли підпалити мешканця села на Чернігівщині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter